FR
Contact
Webmaster
PELSisGROEN.be Een nieuwe visie op pels
Voor een eco-bewuste wereld
HOMEOOOO VOORWOORD

HERKOMST PELS RESPECT VOOR DE NATUUR
RESPECT VOOR HET DIER
RESPECT VOOR DE MENS
NATUURLIJKE PELS VERSUS NEPBONT

VIDEO

Spatie
U bevindt zich hier: NATUURLIJKE PELS VERSUS NEPBONT

U bevindt zich hier: VIDEO

VIDEO

Deze korte video toont het verschil op ecologisch vlak tussen echte pels en namaak.
WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: NATUURLIJKE PELS BETER DAN NEPBONT

Voor de zachte winters in onze streken biedt de nertsmantel het beste draagcomfort wegens de goede combinatie tussen het warmte-isolerend vermogen en de ademactiviteit van het natuurlijke materiaal. Dit blijkt uit een studie van het Bekleidungsphysiologisches Institut Hohenstein in Duitsland. Het heeft onderzocht welke mantel zowel bij koud als zacht winterweer het aangenaamst om dragen is. De nertsmantel scoorde merkelijk beter dan de jas uit nepbont.Het onderzoek

Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van een klassieke nertsmantel, een pelsmantel uit coyote (prairiewolf) en een jas uit nepbont. Deze drie verschillende mantels werden kledingfysiologisch geanalyseerd.De drie kledingstukken werden getest op hun warmte-isolerend vermogen voor de echt koude winterdagen en hun ademactiviteit voor de zachtere winterdagen.


Natuurlijke pels het warmst

Voor het warmte-isolerend effect scoorde de coyotemantel zoals verwacht het hoogst. Bij zeer koude weersomstandigheden is de dikke coyotemantel beduidend warmer dan de nertsmantel (tweede) of het nepbont. Daarbij moet aangestipt worden dat de coyotemantel met zijn 3,213 kilogram de zwaarste mantel van de drie was. Ter vergelijking: de nertsmantel woog 2,654 kg en de mantel uit nepbont 2,481 kg.


Nerstjas minder snel 'te warm' dan nepbont

De waterdampdoorlaatbaarheid-weerstand bepaalt hoe snel men een gevoel van ‘te warm’ krijgt in een jas. Dit was het hoogst bij de coyotemantel. Op de tweede plaats kwam het nepbont. De ademactiviteit van de nertsmantel blijkt dus de beste te zijn.


Nertsmantel betere keuze dan jas uit nepbont

Het besluit van de studie is duidelijk. De coyotemantel is absoluut de warmste en de meest geschikte voor ijzige koude zoals men die in Moskou en het Hoge Noorden kent. Voor de zachte winters in onze streken biedt de nertsmantel het beste draagcomfort wegens de goede combinatie tussen het warmte-isolerend vermogen en de ademactiviteit van het natuurlijke materiaal. ’s Morgens en ‘s avonds is de nertsmantel lekker warm en biedt hij prima bescherming tegen kilte en koude. In de namiddag, wanneer het kwik wat oploopt of wanneer men een verwarmde plaats binnenstapt, blijft de nertsjas aangenaam om dragen en geeft hij niet snel het gevoel té warm te zijn zoals nepbont.
Dit fenomeen hebben de Italiaanse en Spaanse vrouwen al langer ontdekt. Zij dragen hun pelsjassen van november tot Pasen, ongeacht de weersomstandigheden, en genieten zo maximaal van dit authentieke en natuurlijke kledingmateriaal.

Lees ook de vergelijkende levenscyclusanalyse van natuurlijke pels en nepbont


Nertsmantel
Nertsmantel biedt meer draagcomfort dan jas uit nepbont
© www.parmentier.be