FR
Contact
Webmaster
PELSisGROEN.be Een nieuwe visie op pels
Voor een eco-bewuste wereld
HOMEOOOO VOORWOORD

HERKOMST PELS RESPECT VOOR DE NATUUR
RESPECT VOOR HET DIER
RESPECT VOOR DE MENS
NATUURLIJKE PELS VERSUS NEPBONT

VIDEO

Spatie
U bevindt zich hier: RESPECT VOOR DE NATUUR >> Pels is duurzaam en recycleerbaar

PELS IS DUURZAAM EN RECYCLEERBAAR

Als men met alle facetten bij de productie en onderhoud van kleding die een invloed hebben op het milieu (productie, verwerking, afval, onderhoud, reiniging en levensduur) rekening houdt, dan stelt men vast dat bont vanuit ecologisch standpunt een goede score haalt. Bont is een milieuvriendelijk kledingmateriaal hetgeen van synthetische alternatieven niet kan gezegd worden.Pelsreiniging gebeurt zonder chemische producten

Bij het droogkuisen van textiel, omgekeerd lam, leder en daim gebruikt men oplosmiddelen zoals perchloorethyleen (PER) of mengsels met koolwaterstoffen die als gevaarlijk voor het milieu bekend staan. Pels (met de haren aan de buitenzijde) daarentegen wordt niet in droogkuis gereinigd. Pelsreiniging gebeurt de dag van vandaag nog steeds volgens een procedure met zaagsel dat al eeuwen gekend is. Gezien er geen chemische producten worden gebruikt, heeft deze reiniging geen negatieve invloed op de levensduur, de schoonheid van de pels en ook niet op het milieu.


Bont wordt gerecycleerd

Pels heeft een zeer lange levensduur en het is kleding die daadwerkelijk gerecycleerd wordt omdat het een kostbaar materiaal is. Oude pelskleding kan volledig gedemonteerd en herwerkt worden in een actueel model, als voering in een regenjas, als plaid en kussens en andere woonaccessoires. Het is best mogelijk dat die prachtige, mooie pelsvest die u deze winter ergens in het straatbeeld zag, in feite een mantel was van twintig jaar oud die recent werd omgewerkt tot een modern en jong model. Bepaalde pelssoorten kunnen zelfs geschoren worden en zo een volledig andere en nieuwe look krijgen.


Pels biologisch afbreekbaar

Wanneer de pels na vele decennia uiteindelijk toch uitdroogt en begint te verslechteren is ze als organisch materiaal perfect biologisch afbreekbaar.

Jas met bontkraag in zilvervos
Mantel afgeboord met zilvervos
© www.parmentier.be